5 gode råd til et stærkt portrætfotografi

fotograf portraet

Portrætfotografering er en udbredt ting, men hvordan tager man egentlig et godt portrætfoto af et ansigt? Hvilke teknikker giver det bedste og mest levende billede?


Nedenfor har vi samlet 5 gode råde til, hvordan du får det bedste fotografi. Ingen af rådene kræver, at du er professionel fotograf med et professionelt kamera. Det kræver blot, at du husker nogle teknikker næste gang, du skal tage et portrætfotografi.

Gå tæt på personen

Det kan virke grænseoverskridende, især for personer der ikke er vant til kameraer. Men sandheden er, at det kan være en nødvendighed at gå helt tæt på personens ansigt for at få det meste ud af billedet. Husk på, at personen er i fokus og denne skal have mest mulig opmærksomhed, når billedet tages.

Bryd symmetrien

Portrætbilleder får en naturlig bevægelse og dynamik, hvis fotografen vælger at bryde symmetrien i billedet. Dette kan gøres ved at få den fotograferede til at rykke sig lidt til siden, eller vende hovedet en smule. Billedet bliver på denne måde mere naturligt at se på, og det kommer ikke til at ligne et formelt skolefoto. Er du usikker med et kamera i hånden, kan du kontakte en lokal fotograf med et godt ry, som vil kunne hjælpe dig til at tage et godt portrætfoto.

Fokusér på øjnene

Øjnene er især vigtige for et vellykket portrætfotografi. Hvis kameraet har fokus et andet sted, kan det være nødvendigt at indstille det tilbage på øjnene. Drejer personen hovedet, skal du sørge for at have fokus på det tætteste øje i billedet.

Perspektiver og vinkler

Et godt portrætfoto er nødvendigvis ikke karakteriseret af en bestemt vinkel. Prøv dig derfor frem med forskellige vinkler og perspektiver, før du finder den rette position. Ansigter og ansigtsudtryk er vidt forskellige og derfor kræver de forskellige vinklinger i billeder. De helt klassiske perspektiver som du kan gøre brug af er henholdsvis fugle- og frøperspektivet.

Skyd mange billeder

Sørg altid for at have mange billeder liggende, når du bliver færdig med fotograferingen. En mulighed er at sætte dit kamera på funktionen, der kaldes for burst. Denne funktion tillader at tage mange billeder, hurtigt. Der kan være de helt små forskellige ansigtsudtryk inden for en billedserie, der er med til at skabe det helt rigtige billede. Derudover kan man ikke altid vurdere billedets helhed, før det bliver printet ud eller lagt på computeren. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal redigere billederne, kan du med fordel kontakte en lokal fotograf i skanderborg, der kan hjælpe dig med efterbehandlingsfasen.

 

Ejskjær Fotografi

Vestergade 9

8600 Silkeborg

86 80 64 80

 

| December 27th, 2016 | Posted in Fotograf, Perspektiver, Portrætfotografi, Vinkler |

Leave a Reply