Drikker du nok vand i løbet af din arbejdsdag?

 

Vandbeholder

 

De almindelige anbefalinger om indtag af drikkevand lyder på halvanden til to liter om dagen. Der indtages normalt omkring én liter vand gennem føden, hvilket sammen med drikkevandet opfylder et almindeligt menneskes daglige behov for væske. Kroppens væskebehov lyder på to og en halv liter, men væskebehovet er endnu større, hvis der eksempelvis udføres hård fysisk aktivitet eller temperaturen er høj, så meget væske mistes via sved. Det er langt fra alle personer, som indtager nok væske.

 

Problemer ved for lavt væskeindtag

Et for lavt væskeindtag kan i sidste endte medføre dehydrering. Det første tegn på væskemangel er typisk hovedpine, hvilket mange personer døjer med. Denne tendens er især tilstede for mange personer på arbejdspladser og især på kontorer, hvor meget af arbejdet foregår foran en computer. Her kommer kontorets medarbejdere sjældent væk fra skrivebordet, hvilket kan medføre et for lavt væskeindtag.

 

Sådan øger I væskeindtaget på arbejdspladsen

Information om vigtigheden af drikkevand er naturligvis vigtigt, men det handler også om at gøre vandet til den lette løsning. På den måde øges indtages af drikkevand, så der eksempelvis ikke kun hentes kaffe fra kaffemaskinen eller sodavand ved det daglige besøg i kantinen. Der er heldigvis flere metoder til at øge væskeindtaget af drikkevand på arbejdspladsen.

 

1) Installering af vandkøler

Koldt og lækkert drikkevand er mere attraktivt end det halvvarme vand fra vandhanen. For at øge væskeindtaget på arbejdspladsen er det derfor oplagt at installere en fælles vandkøler til kontor, som sikrer jer op til 40 liter afkølet og lækkert drikkevand. Drikkevandet vil være af høj kvalitet, så det har en god smag med mange mineraler.

 

2) Placering af vandkøler

Vandkølerens placering er altafgørende for indtaget af drikkevand. Det er derfor klart, at der ikke indtages nok drikkevand, hvis der ikke er en vandhane på kontoret eller i nærheden af kontoret. Det er selvfølgelig en mulighed at tage drikkevand fra vandhanen på badeværelset, men dette kan for det første være uhygiejnisk, og for det andet kræver det mere at skulle derud for blot at hente drikkevand. Ved at placere vandkøleren et strategisk sted, hvor mange personer naturligt kommer forbi, vil det være oplagt at hente drikkevandet på vejen. Vandkøleren bør sættes et sted, hvor den er umulig at overse. Den kan eventuel designes, så den enten passer naturligt ind på arbejdspladsen, eller så den fanger opmærksomheden for at sikre, at vandkøleren benyttes, så væskeindtaget stiger.

 

3) Udskift glasset med en flaske

Det vil være muligt at have plastikglas siddende i vandkøleren, men af miljømæssige årsager anbefales det at benytte rigtige glas. Det er dog begrænset, hvor meget vand et almindeligt glas kan indeholde. Det vil typisk kræve mange ture til vandkøleren at få opfyldt væskebehovet, og det er derfor en god idé at benytte en flaske til jeres drikkevandskøler, så der eksempelvis kan hentes en halv liter vand af gangen. Dermed vil blot tre ture til vandmaskinen opfylde det daglige behov for drikkevand.

 

Water For Life Denmark Aps

Elleborgvej 10

3140 Ålsgårde

70 70 17 70

| April 24th, 2017 | Posted in Drikkevandskøler, Vandbeholder, Væskeindtag |

Leave a Reply