Flisevalg i badeværelset

Traditionelt er vores badeværelser indrettet med fliser på en stor del af væggene. Hvis du er i gang med at renovere din lejligheds badeværelse vil du opdage, at fliser fås i et utal af design og materialer. De mest almindelige fliser er keramiske fliser, som er lavet af brændt ler. Desuden kan du få mosaik, glassten og fliser af granit, marmor og skifer. Nogle fliser fås også med udsmykning til at bryde den ensartede flade, og du kan på den måde lave din helt egen kreative sammensætning. Der er mulighed for at sætte et helt personligt præg på dit nye badeværelse og få en løsning, som ingen andre har.
Inden du vælger fliser, bør du have styr på, hvordan de øvrige materialer og inventaret ser ud. Fliserne skal indgå i det samlede udtryk, og de kan enten være fremtrædende i billedet, eller de kan træde i baggrunden for visuelt at give plads til, at andre iøjnefaldende detaljer bliver bemærket.
Fliserne fås i mange forskellige farver, og her er det vigtigt, at de spiller sammen med farver på inventar, sanitet og armaturer. Hvis din leverandør tilbyder en mulighed for en digital visualisering af dine ønsker, er det en god mulighed for at træffe den rigtige afgørelser. Ellers kan du bede om at låne nogle fliser med hjem for at sammenholde dem med det øvrige udstyr til badeværelset.

badeværelsesfliser

Husk også, at valget af fliser får betydning for, hvilken belysning, du får brug for. Mørke farver og matte overflader kræver mere lys end lyse farver og blanke overflader. Da der ofte er store flader med fliser, får de en stor indflydelse på den samlede oplevelse af rummet.
Spørg din leverandør om flisernes vedligeholdelse. Der kan være stor forskel på flisernes modtagelighed for kalk og snavs og derfor på, hvor stor en rengøringsopgave du får med.
Hvis dine vægge ikke er dækket af fliser fra gulv til loft, skal du overveje, om du skal male eller tapetsere resten, eller om det skal stå som ren mur eller træværk. I alle tilfælde bør du se på samspillet mellem fliserne og det øvrige vægareal. En maler kan hjælpe med en snak om farveskalaer, om farver der supplerer hinanden og også om farver som modarbejder hinanden.
Nogen man ofte glemmer er at se, hvordan farver og materialer tager sig ud i henholdsvis dagslys og kunstig belysning. Det kan give ubehagelige overraskelser, hvis du ikke har undersøgt de forskellige lysvirkninger i rummet.
I alle disse forhold er det gode råd: Prøv det inden du træffer en beslutning.

J. H. Totalentreprise ApS
Nyholms Alle 48
2610 Rødovre
Telefon: 7070 1822

| October 21st, 2014 | Posted in Uncategorized |

Leave a Reply