Hestefoder der passer til din hests behov

Hestefoder

Når du skal købe dyrefoder til din hest, gælder det om at vælge det rigtige foder fra starten. Det kan være lidt svært at finde rundt i, især hvis du er ny hesteejer, for generelt er der mange typer foder at vælge imellem, både hos de forskellige dyrehandlere og på nettet, hvor der er overvældende mange muligheder. Så hvordan vælger du det bedste foder til din hest? Det, du først og fremmest skal være opmærksom på, er, at der findes mange slags foder, der faktisk er af god kvalitet. Derfor gælder det ikke blot om at vælge et godt mærke, for dyr er nemlig forskellige. Derfor skal du i stedet vælge det, som netop passer bedst til din hests behov.

Det skal du kigge efter i hestefoder

Når det gælder om at orientere sig i de forskellige typer hestefoder, skal du først orientere dig om, hvilke særlige behov din hest har. Det vil sige, at du skal kigge efter foder, der passer til den race, din hest tilhører. Du skal også kigge på foder til heste i dit dyrs alderskategori. Dernæst skal du kigge på, hvilken type aktivitet din hest bruges til, og hvor højt dens daglige og ugentlige aktivitetsniveau er. Derudover kan der være særlige markører, der indikerer hvilken slags næring din hest har brug for. Mange fodertyper indeholder næring og er sammensat i forhold til forskellige fokusområder på hestens krop. Det kan være hove og man, ligesom det kan være en idé at købe foder, der er tilpasset hestens vægt, dens vækst, styrkelse af immunforsvaret, forbedring af dens præstation, fokus på dens luftveje og lunger og på dens stofskifte. Har din hest udfordringer med mave og fordøjelse, bør du også se efter foder, der tager hensyn til dette. Din hests adfærd og temperament har også noget at sige. Du kan vælge foder, der er valgt i forhold til hestens smag og præferencer – reelt hvad hesten godt kan lide. Ved at undersøge præcis hvilken slags foder, din hest har brug for, kan du hurtigere indsnævre mulighederne og gøre det nemmere at vælge.

Spørg til råds

Hvis du er usikker på, hvad din hest har brug for, kan du spørge din dyrlæge eller hestens avler til råds. Det er også en god idé at forhøre dig hos forhandleren af dyrefoderet, da denne typisk vil kunne vejlede dig i forhold til de forskellige typer foder og deres indhold. Du kan ofte få vejledning om et kendt mærke som Møllerens Hestefoder hos forhandleren, så du ved, præcis hvad du skal vælge.

 

Hornsyld Købmandsgaard A/S
Nørregade 28
8783 Hornsyld
75 68 73 00

| March 21st, 2017 | Posted in Dyrefoder, Dyrehandler, Hestefoder |

Leave a Reply