Hvad er tandlægeskræk

tandlægeskræk

Hvorfor findes tandlægeskræk?
Tandlægeskræk er nok den mest almindelige frygt at have, sammen med frygt for højder og edderkopper. Når der er så mange der er bange for tandlæger, som ikke er tilsvarende bange for læger, så kan det hænge sammen med, at mange udsættes for omsiggribende tandlægebehandlinger tidligt i livet. Hvor det for en voksen kan være ubehageligt at gå til tandlægen, så ved man i det mindste hvorfor man er der, og at tandlægen løser problemer for en. Som barn kan det være svært at forstå behovet for at bore eller at trække tænder ud. Traumer i barndommen har en tendens til at lede til stor dybdeliggende angst. For mange handler frygten for tandlægen om mangel på kontrol blandet med dårlige oplevelser fra barndommen.

Hvordan slipper man af med tandlægeskræk?
Tandlægeskræk behandles bedst ved eksponering. Det vil sige at man møder sin frygt, frem for at løbe fra den. Et godt første skridt kan være, at finde en god tandlæge, med fokus på tandlægeskræk. Det første skridt kan sagtens være, at du bare tager op til tandlægen, med en klar aftale om, at der ikke skal udføres nogle behandlinger. Her kan du blot være i lokalerne, mærke lugten og føle hvordan det er at være tilbage i en tandlægeklinik. De følgende gange kan du så få foretaget mindre undersøgelser og snakke med tandlægen om, hvad der eventuelt skal laves. Eksponering fungerer bedst hvis du altid har kontrol. Forklar din tandlæge om angsten og bed om, at denne ikke tager beslutninger på dine vegne, men blot fortæller dig om de mulige behandlinger.

Det er vigtigt at behandle sin tandlægeskræk. Det kan være rigtig farligt at have betændelse i munden. Selvom man i dag ikke dør af at have dårlige tænder, kan det stadig være meget uheldigt for helbredet at have konstant betændelse. Dårlige tænder er sat i forbindelse med hyppigere at blive forkølet og at have sværere ved at komme sig ovenpå andre sygdomme.  Du kan finde en dygtig akut tandlæge på Frederiksberg, som kan tage sig af problemerne når de opstår, for det vil de. Du kan også finde omtalte tandlæge på Frederiksberg og aftale en tid hvert halve år, så du slipper for mere tandpine og akutte behandlinger.

TandCity ApS
Oslo Plads 8
2100 København Ø
Tlf: 44 53 00 00

| August 7th, 2015 | Posted in tandbehandlinger, Tandlæge, tandlægeskræk |

Leave a Reply