Klimaanlæg og ventilation

De fleste nybyggede huse er virkelig godt isoleret. Og det er fantastisk godt for en lang række ting. For eksempel varmeregningen, der ikke ender med at løbe løbsk. Og så er det jo også godt for miljøet. Ældre boliger er ofte anderledes utætte, hvilket generelt ikke er særlig godt for særlig meget. Men særligt en bivirkning ved en ældre, utæt bolig, kan faktisk have sine fordele. En utæt bolig er nemlig lig med ventilation, der kan forbedre ideklimaet og afhjælpe problemer med husstøvmider, skimmelsvamp og råd. Alligevel kan det ikke anbefales, at bo i en utæt bolig, for ulemperne vil som regel langt overstige fordelene. Derimod kan det give mening at overveje, om ens nybyggede bolig skal udstyres med et ventilations- eller klimaanlæg. Eksperterne i VVS fra København gør dig i dette indlæg klogere på installationen af klimaanlæg og ventilation.

udskiftning af pakke

Fordele ved et klima- eller ventilationsanlæg
Et ventilations- eller klimaanlæg fungerer ved, at det udskifter luften i hjemmet. Det betyder, at der foregår en konstant cirkulation af frisk luft, der erstatter den ”brugte” luft. På den måde vil luften i hjemmet føles friskere og ikke så stillestående, som det ellers kan være tilfældet. Samtidig bliver indeklimaet markant styrket, hvilket er en fordel for både mennesker, dyr og planter i hjemmet. For eksempel minimeres risikoen for udvikling af den sundhedsskadelige skimmesvamp, forekomsten af de potentielt allergifremkaldende husstøvmider og eventuel råd i træværk og lignende.

Vi anbefaler energieftersyn
Et energieftersyn kan i længden spare dig for rigtig mange penge. Og i og med et klima- eller ventilationsanlæg ændrer på indeklimaet i dit hjem, kan det være en rigtig god ide, at få lavet et energieftersyn et stykke tid efter installationen af et klimanlæg. En fagmand vil med få justeringer ofte kunne sørge for en betydeligt lavere el- eller varmeregning. På den måde vil et energieftersyn ofte nemt kunne betale sig. Hos VVS-København anbefaler vi et energieftersyn af din bolig indenfor fem år efter installation af et ventilations- eller klimaanlæg.

Erfarne fagfolk kan rådgive
Der er en række forskellige muligheder for både ventilations- og klimaanlæg på markedet. De har alle fordele og er bedst egnede til visse forhold, ligesom de også kommer i forskellige prisklasser. Derfor vil det oftest være en god ide at konsultere en fagmand, inden du vælger hvilket ventilations- eller klimaanlæg, du gerne vil installere. Når valget er taget, kan du se frem til et forbedret indeklima i dit hjem. Og der er få ting, der markant gør hverdagen så meget bedre, som et godt indeklima. Det gælder for både børn, voksne, husdyr og planter.

 

VVS i København
Kompagnistræde 33
1208 København K
Tlf.: 70 87 42 60

| November 1st, 2014 | Posted in Uncategorized |

Leave a Reply