Sådan bliver du en god psykolog

Hvad kræver det for at blive en god psykolog i Odense? Det kan være svært lige umiddelbart at overskue, hvad der gør en til en god psykolog, og derfor vil jeg bruge en artikel til at komme med nogen bud på, hvilke egenskaber man kan besidde, der er med til at gøre en til en god psykolog.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du har en analytisk tilgang til tingene. Du skal være i stand til at være bevare overblikket og roen i den givne situation. Det er dig, der skal være den professionelle i forholdet, og det er dig, der skal være i stand til at komme med gode råd til, hvordan personen, du sidder og taler med, skal få det bedre. Det vil være på baggrund af netop dine forslag og den samtale, som I har haft sammen, og det er derfor kun muligt, hvis du kan finde ud af at holde hovedet koldt i den givne situation.

psykolog

Du er også nødt til at have et åbent sind, når det kommer til forskellige situationer. Der kommer nyt research ud, og der vil komme nye former for metoder, som vil være bedre, når man skal behandle, og du skal derfor selv også være i konstant udvikling og læring, så du kan tilbyde dine patienter den bedste behandling inden for feltet.

Som psykolog bliver du udsat for mange forskellige mennesker. Nogen har det værre end andre, og du får derfor patienter, der kræver forskelle grader af tålmodighed. Du vil ikke være i stand til at give den bedste vejledning, hvis du selv går rundt med en masse problemer, som du har svært ved at håndtere. Du kommer også til at møde nogen mennesker, der ikke er særlig nemme at få til at tale. Så er det din opgave at hjælpe med dette. Det nytter ikke noget, at du presser dem på en måde, der bare ender med at give bagslag. Du får selvfølgelig en masse værktøjer, du vil være i stand til at bruge i den givne situation, men det kræver også, at du har masser af tålmodighed, når man skal hjælpe nogen, der ikke umiddelbart er så nemme at få til at snakke.

Du skal også tænke på, at det er en anden persons sundhed, du er inde at rode med. Med gode råd vil du være i stand til at hjælpe denne person, men hvis du giver dårlige råd, vil det også være skadeligt for den pågældende person.

Terapi Fyn
Skt. Jørgens Gade 142, 1.
5000 Odense C
71237071

Terapi Fyn
Rødbyvej 12
5700 Svendborg
71237071

 

| October 19th, 2014 | Posted in Uncategorized |

Leave a Reply