Sportsskader og kiropraktik

Vi lever i et samfund der, mere end nogensinde før, har fokus på sundhed. Vi spiser palæo-kost og går i fitnesscenteret til den store guldmedalje i jagten på den perfekte krop og den evige ungdom. Det nye ideal er en trænet krop, både for mænd og kvinder, hvilket har fået antallet af folk der dyrker motion til at stige kraftigt. Umiddelbart er denne udvikling jo positiv, da vi alle ved, at helbredet og livskvaliteten øges markant ved regelmæssig motion, men medaljen har også en bagside! Vi har interviewet den gode kiropraktor på Godthåbsvej, og vil i nærværende artikel komme ind på netop bagsiden af for meget motion: skader.

afspændingsmassage

Træn med den rigtige belastning
Det er godt at holde sig i gang, men det er også vigtigt at kende kroppens begrænsninger. Flere og flere dyrker motion i dagens Danmark, men det er de færreste der egentlig har sat sig ind i teorien bag sporten, hvilket bevirker, at folk overbelaster sig selv med for meget – eller forkert – træning. Det kan ikke understreges nok, at vejen frem er, at starte stille og roligt op, især ved sæsonstart, så man ikke overbelaster kroppen. Rom blev ikke bygget på én dag, og på samme måde kan en utrænet løber fx heller ikke starte med at løbe et maraton.

Sportsskader:
Mange overvurderer desværre deres evner ud i idrætten, hvilket kan ses på det stigende antal af sportsskader, som behandles hos kiropraktorer. Udover skader fra kontorarbejde og andre stillesiddende aktiviteter, er sportsskader en af de hyppigste årsager til, at folk vælger at opsøge en kiropraktor. Sportsskader opstår når kroppens knogler, led og muskler belastes for meget i forbindelse med motion, og nogle af de mest hyppige skader er fibersprængninger, forstuvninger og overbelastning i fødder, ben og arme fra henholdsvis løb og ketcher-sport.

Tre former for skader:
Når man taler om sportsskader, taler man normalt om tre typer af skader, nemlig kroniske skader, akutte skader og langsomt opståede skader. Kroniske skader kan fx være slidgigt i skulder eller knæ efter mange år med hård belastning af kroppen. Akutte skader kan fx være fibersprængninger eller forstuvninger af knæ og fodled, og endelig kan langsomt opståede skader kan fx være tennisalbuer, som opstår pga. lang tids overbelastning af et bestemt område.

Helbredelse ved hjælp af kiropraktik
Da kiropraktik har fokus på at bekæmpe skader og smerter i bevægeapparatet, er det også oplagt at kurere sportsskader ved hjælp af kiropraktiske teknikker og håndgreb. Kiropraktoren stiller en diagnose, behandler og genoptræner, og sørger for at sportsudøveren hurtigst muligt kan komme i topform igen – med fuld bevægelighed selvfølgelig!

Kiro-fys.dk
Godthåbsvej 129
2000 Frederiksberg
Tlf. 38108190

| December 2nd, 2014 | Posted in Uncategorized |

Leave a Reply